Uusi Whitepaper: "The Critical Role of Traceability Standards in Modern Supply Chains"

Bluugon vuosi 2018 – Kansainvälistä kasvua ja koneoppimista

13/02/2019 by Rami Juhela

Vuosi 2018 on saatettu kunnialla loppuun, tilinpäätös nakutettu kirjoihin ja uusi vuosi polkaistu käyntiin innokkaissa merkeissä. Työpöytä alkaa kovaa vauhtia täyttymään uusista projekteista, mutta ennen kiihdyttämistä täyteen vauhtiin on hyvä pysähtyä pohtimaan hetkeksi, mitä viime vuodesta jäi käteen.

Bluugon vuosi 2018 — Kansainvälisyyttä & Koneoppimista

Vuosi 2018 on saatettu kunnialla loppuun, tilinpäätös nakutettu kirjoihin ja uusi vuosi polkaistu käyntiin innokkaissa merkeissä. Työpöytä alkaa kovaa vauhtia täyttymään uusista projekteista, mutta ennen kiihdyttämistä täyteen vauhtiin on hyvä pysähtyä pohtimaan hetkeksi, mitä viime vuodesta jäi käteen.

Kokonaisuudessaan vuosi 2018 oli Bluugolle menestyksekäs. Yrityksemme kehitys jatkui jälleen kerran nousujohteisena ja vuoden aikana saatettiin maaliin lukuisia mielenkiintoisia projekteja sekä Suomessa että ulkomailla. Bluugon kansainvälisen liiketoiminnan määrä moninkertaistui, joka voidaankin ehdottomasti nostaa yhdeksi vuoden 2018 tärkeimmistä teemoista. Nyt kun kansainvälistymiselle on rakennettu vahva pohja, vain taivas on rajana liiketoiminnan kasvun suhteen.

Toinen viime vuoden keskeinen teema Bluugossa oli koneoppimisen kehittäminen ja sen entistä laaja-alaisempi hyödyntäminen liiketoiminnan tehostamisessa. Koneoppimisen kehittämiseen ladattiin vuoden aikana paljon panoksia ja se integroitiin osaksi Tracking Cloud -ratkaisujemme jokaista osa-aluetta. Tulokset puhuvat puolestaan: Bluugon ja Swissport Finlandin koneoppimista ja IoT-teknologiaa hyödyntävä Flight Delay Prediction Tool valittiin voittajaksi yli 100 ehdokkaan joukosta ja palkittiin kansainvälisellä Innovaatiopalkinnolla Pride of Ground Handling Awards -tapahtumassa marraskuun lopulla. Koneoppimisen täysi potentiaali alkaa pikkuhiljaa hahmottua suurelle yleisölle ja uskommekin vahvasti, että sen merkitys tulee lähivuosina kasvamaan eksponentiaalisesti kaikilla liiketoiminnan alueilla. Bluugon panostukset koneoppimiseen tulevat jatkumaan korkealla tasolla myös tänä vuonna.

Kannattavaa kasvua kaikilla mittareilla

Kolmas Bluugon viime vuotta kuvaava sana on yksinkertaisesti kasvu. Liikevaihtomme nousi edelliseen vuoteen verrattuna lähes 100%, henkilöstömme määrä kasvoi noin kolmanneksella ja viivan alle jäänyttä summaa katsoessakin toimitusjohtajan on helppo hymyillä. Bluugon tiimiin liittyi vuoden aikana monta uutta, rautaista ammattilaista ja onkin ollut suuri ilo huomata, kuinka korkeatasoista osaamista yrityksemme vetää puoleensa. Vahvan kasvun seurauksena vuoteen mahtui myös kaksi muuttoa: sekä Vantaan että Porin toimistomme muuttivat uusiin tiloihin vanhojen käydessä ahtaaksi. Kovasta kasvusta ja vauhdista huolimatta, toimintamme on pysynyt erittäin vakaalla pohjalla: Suomen Asiakastieto myönsi Bluugolle Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatin. Tämä Rating Alfa -luottoluokitukseen pohjautuva sertifikaatti voidaan myöntää yritykselle, jonka luottoluokitus on ollut korkeimmalla tasolla (AAA tai AA+) vähintään kolmena peräkkäisenä vuonna.

Katse kohti tulevaisuutta

Vuoden 2018 keskeiset teemat tulevat olemaan vahvasti läsnä myös Bluugon alkaneen vuoden strategiassa. Kansainvälisten projektien määrä tulee jatkamaan kasvuaan ja koneoppimisen sekä muun teknologisen osaamisen kehittämiseen tullaan jatkossakin investoimaan vahvasti. Myös Tracking Cloud™ -pilvipalveluumme on luvassa uudistuksia, jotka tekevät sen käytöstä entistä tehokkaampaa ja joustavampaa sekä vanhoille että uusille asiakkaillemme. Liikevaihdollisesti Bluugon kasvun odotetaan jatkuvan vahvana tänäkin vuonna — uskomme edelleen samaan strategiaan, minkä loimme viisi vuotta sitten: hyvä tuote, osaavat ihmiset ja hallittu kokonaisuus luovat perustan tasaiselle ja kannattavalle kasvulle.

Näin loppukaneettina tahdon vielä esittää suuret kiitokset kaikille tahoille, joiden kanssa saimme kunnian työskennellä vuoden 2018 aikana. Jatketaan samalla meiningillä eteenpäin ja tehdään tästä vuodesta edellistäkin parempi!

Rami Juhela

CEO, Co-Founder

rami.juhela@bluugo.fi

Kirjoittaja

Rami Juhela

CEO, Co-Founder

I'm helping our customers to unlock the benefits of digitalization and Internet of Things. Througout my career, I've been at the intersections of technology and its relationship to people and business.

Lue lisää:

By continuing to use our website, you consent to our Privacy Policy

Accept Cookies