Uusi Whitepaper: "The Critical Role of Traceability Standards in Modern Supply Chains"

Miten valita sopivin tunnistusteknologia digitaaliseen ratkaisuun?

14/09/2021 by Bluugo

Sopivien tunnistusteknologioiden valinta on yksi keskeisimmistä asioista digitaalisten ratkaisujen käyttöönotossa – miten varmistaa, että valitset liiketoiminnallesi parhaat teknologiat?

Seurantakohteiden tehokas tunnistaminen on keskeinen osa digitaalista liiketoimintaa

Nopeasti kehittyvän teknologian, liiketoiminnan digitalisaation ja neljännen teollisen vallankumouksen myötä, kyvystä tunnistaa asioita tehokkaasti ja automaattisesti on tullut elinehto moderneissa B2B-toimintaympäristöissä.

Tunnistettavat kohteet voivat olla lähes mitä tahansa valtavista kuorma-autoista yksittäisiin tuotteisiin tai varaosiin. Niitä kaikkia kuitenkin yhdistää yksi asia: ruutuvihkojen ja kuulakärkikynien sijaan, niiden seuranta ja tunnistaminen voidaan nykyään toteuttaa huomattavasti helpommin ja luotettavammin teknologioilla kuten RFID, NFC, konenäkö, QR-koodit ja viivakoodit.

identification-technology-icons

Tunnistusteknologian valinnalla on valtava vaikutus liiketoimintaasi

Sopivan tunnistusteknologian tai -teknologioiden valinta on yksi keskeisimmistä asioista digitaalisten ratkaisujen suunnittelussa ja käyttöönotossa. Useimmissa tapauksissa, tarjolla on lukuisia erilaisia teknologioita ja niiden yhdistelmiä. Parhaat ratkaisut koostuvatkin usein monia eri tunnistusteknologioita yhdistävistä hybrideistä, mikä tekee valintaprosessista entistäkin monimutkaisemman. Miten siis varmistaa, että valitset liiketoiminnallesi ja käyttötapauksellesi sopivimmat teknologiat?

Tunnistusteknologioita vertaillessa ja valitessa tulee ottaa huomioon lukuisia eri tekijöitä, kuten tunnistettavien kohteiden määrä ja materiaali, käyttöympäristö, vaadittu luentatarkkuus ja -etäisyys, etc. Lista on pitkä.

Näiden kaikkien tekijöiden yhtäaikainen huomiointi ja analysointi ei vaadi ainoastaan vankkaa asiantuntemusta eri teknologioista ja niiden ominaisuuksista, vaan myös kyseessä olevan liiketoiminnan ja sen keskeisten prosessien laajaa ymmärrystä.

Jatka aiheeseen tutustumista lataamalla uusi whitepaperimme: “9 things to consider when choosing an identification technology”

Tässä whitepaperissa käymme seikkaperäisesti läpi keskeiset vaikuttavat tekijät, joihin tulee kiinnittää huomiota valittaessa tunnistusteknologioita digitaaliseen ratkaisuun. Esittelemme myös yleisimmät käytössä olevat tunnistusteknologiat sekä niiden heikkoudet ja vahvuudet: RFID, NFC, konenäkö, QR-koodit ja viivakoodit.

Lataa whitepaper täältä.

Bluugo

Your Partner in Digital Business

+358 50 387 0615 info@bluugo.fi

Kirjoittaja

Bluugo

Your Partner in Digital Business

At Bluugo, we use our unique Tracking Cloud™ Platform to offer companies digital solutions for logistics, manufacturing, warehousing, VMI, asset tracking, and maintenance & field services – with the shortest time-to-value in the market!

Lue lisää:

By continuing to use our website, you consent to our Privacy Policy

Accept Cookies