Uusi Whitepaper: "The Critical Role of Traceability Standards in Modern Supply Chains"

Kesätyöt bluugolla – koodia, konenäköä & kehitysprojekteja

26/06/2020 by Bluugo

Millaista on olla kesätöissä kasvavassa ohjelmistoalan yrityksessä? Bluugon kesätyöntekijät kertovat!

Kesätyöpaikoilla on suuri merkitys nuorten urapolulla

Kesä, tuo vuodenajoista paras.

Useille jo pidempään työelämässä olleille, kesä merkitsee lomailua, rentoutumista ja töiden unohtamista muutamaksi viikoksi. Monille nuorille opiskelijoille, tilanne on taas lähes päinvastainen – kesä tarjoaa mahdollisuuden tehdä täyspäiväisesti töitä ja kartuttaa arvokasta työkokemusta. Parhaimmillaan kesätyöt ja niiden kautta löydetty palo tiettyyn alaan muovaavat perustukset läpi elämän kantavalle urapolulle.

Kesätyöt Bluugolla – merkityksellisiä töitä laajalta tehtäväkentältä

Bluugon asiantuntijat edustavat omien alojensa huippuosaamista ja osaavat käyttää taukotilan Moccamasteria itsenäisesti – tarvetta kahvinkeittelijöille ei meillä ole. Palkkaamme kesätyöntekijöitä liiketoimintamme todellisten tarpeiden mukaan, jolloin voimme myös tarjota heille merkityksellisiä, monipuolisia ja sopivan haastavia työtehtäviä. Tämä luo kesätyöntekijöillemme mielekkään työilmapiirin ja on samalla pitkän tähtäimen sijoitus tulevaisuuden osaajiin Bluugon näkökulmasta.

Tänä vuonna tiimiämme vahvistamaan palkattiin 3 kesätyöntekijää. Tulijoita olisi ollut tungokseksi asti ja avoimia hakemuksia sateli tasaiseen tahtiin koko talven ja kevään ajan. On ollut todella mukavaa huomata, kuinka laajaa mielenkiintoa Bluugo herättää nuorissa eri alojen opiskelijoissa ja osaajissa.

Kesä 2020 – Meet the Team

Ken Riippa

Moi! Olen Ken Riippa, kotoisin Helsingistä ja opiskelen Aalto-yliopistossa informaatioverkostoja. Tulin Bluugolle kesätöihin osaksi Machine Learning -tiimiä.

Olen työskennellyt alkukesästä mm. konenäköön pohjautuvan syväoppimismallin parissa, jonka avulla voidaan lukea automaattisesti tunnisteita rahtikonteista. Malli tulee vähentämään manuaalisen työn määrää huomattavasti ja säästämään tuhansia työtunteja. Minulla on ollut projektissa melko vapaat kädet ja olen saanut myös vastuuta töiden etenemisestä. Olen oppinut projektin aikana paljon uutta sekä ohjelmoinnista että muista aihealueista, kuten käyttäjäkokemuksen kehittämisestä.

Bluugolla työskennellessä on ollut hienoa tavata eri alojen osaajia ja nähdä millaisten asioiden parissa esimerkiksi toimitusjohtaja, myynti, markkinointi ja projektipäälliköt työskentelevät. Olen oppinut ymmärtämään paremmin, miten asiat toimivat ns. oikeassa maailmassa verrattuna akateemiseen ja tutkiskelevaan ympäristöön.

-Ken

Ken-riippa

Ken työskentelemässä syväoppimismallinsa parissa.

Juho Lommi

Terve, täällä kirjoittelee Juho Lommi, ensimmäisen vuoden tietotekniikan opiskelija Tampereen yliopistolta. Bluugo vaikutti mielestäni mielenkiintoiselta yritykseltä ja mukavalta työpaikalta, joten kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä tänne kesätöihin, tartuin tilaisuuteen heti.

Työskentely Bluugolla on ollut todella mielekästä. Olen ollut mukana mm. Bluugon Tracking Cloud™ -alustan käyttöliittymän ja käytettävyyden kehittämisessä sekä yrityksen kansainvälistymistä tukevien uusien tuotesivujen devaamisessa. Työtehtävät ovat olleet motivoivia ja innostava ilmapiiri on mahdollistanut jatkuvan uuden oppimisen koko työjakson ajan.

Bluugon Vantaan toimistolla työskentelee paljon eri alojen ammattilaisia ja onkin ollut siistiä nähdä ohjelmistotyön lisäksi, miten esimerkiksi markkinointia ja myyntiä tehdään kasvavassa ohjelmistoalan yrityksessä. Täältä saaduista opeista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

-Juho

juho-and-joel-coding

"Sulta puuttuu tosta hakasulku..." Joel toteaa Juhon koodista.

Joel Juhela

Morjensta, mä olen Joel Juhela. Asustelen tällä hetkellä Espoon Otaniemessä ja aloitan pian kolmannen opintovuoteni Aalto-yliopiston informaatioverkostojen koulutusohjelmassa.

Olen työskennellyt Bluugolla osa-aikaisesti jo pidempään opiskelujeni ohella ja nyt kesän ajan täyspäiväisesti. Työskentely täällä on ollut todella mielenkiintoista ja tehtävät hyvin monipuolisia (mm. videoeditointi, printtimateriaalien tuottaminen, nettisivujen suunnittelu ja toteutus, web-sovelluskehitys). Viime kesänä toteutin Bluugolle Django-pohjaisen tuotekonfiguraattorin, joka on yhä käytössä. Tänä kesänä olen ollut vastaamassa uusien Tracking Cloud™ -tuotesivujen teknisestä toteutuksesta.

Nämä ovat olleet mulle antoisia projekteja, joissa olen päässyt toteuttamaan itseäni todella vapaasti ja kehittämään omaa osaamistani. Olen oppinut Bluugolla myös paljon siitä, millaista on toimia yhdessä kehitysprojekteissa ja monia hyviä käytäntöjä, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessakin.

-Joel

Korkeakoulut vastaavat ohjelmistoalan muuttuviin tarpeisiin

Seuratessani kesätiimimme työskentelyä viimeisten viikkojen aikana, olen useaan otteeseen pohtinut viime vuosina paljon esillä ollutta aihetta – Suomen niin sanottua koodaripulaa.

Ohjelmistoalan osaamistarpeista puhuttaessa, vaateet keskittyvät lähes aina yksittäisten teknologioiden ja ohjelmointikielten osaamiseen. Näiden työkalujen tunteminen ja taitaminen ovat toki merkittävä osa koodarin ammattitaitoa, mutta nykypäivän digiratkaisujen parissa työskentely edellyttää huomattavasti laajempaa näkökulmaa.

Huipputason koodarin tulee hahmottaa myös B2B-liiketoiminnan perusprosessien lainalaisuudet ja keskinäiset suhteet sekä käytettävyyden ja käyttäjäkokemuksen kasvava merkitys. Ymmärrys ohjelmoinnin metodologioista, lainalaisuuksista, tietokannoista ja tietorakenteista – toisin sanonen tietojenkäsittelyn perusasioista – taas on edellytys uusien teknisten taitojen oppimiselle. Kun nämä asiat ovat hallussa, uusien ohjelmointikielien ja teknologioiden haltuun ottaminen on yleensä suoraviivaista ja nopeaa.

Kesätiimimme tekemistä katsoessani on ollut hienoa havaita, että edellä mainitut asiat tuntuvat olevan nykypäivän korkeakouluopiskelijalla hyvällä tasolla ja koulutusohjelmat on rakennettu tukemaan niitä. Kolmikkomme on omaksunut Bluugolla käytössä olevat teknologiat hyvin nopeasti, joka on mahdollistanut toimimisen liiketoimintamme kannalta keskeisissä rooleissa – ei vain harjoittelemassa.

Olen yllättynyt viime viikkojen aikana useasti, kun mentorin ja oppilaan asemat ovat vaihtuneet ja olen huomannut oppineeni taas jotain uutta tulevaisuuden tekijöiltämme. Joel, Juho ja Ken tullaan varmasti näkemään jatkossakin alamme huippuhommissa. Isot kiitokset työstänne Bluugolla!

-Rami Juhela
Toimitusjohtaja, Bluugo Oy

Bluugo

Your Partner in Digital Business

+358 50 387 0615 info@bluugo.fi

Kirjoittaja

Bluugo

Your Partner in Digital Business

At Bluugo, we use our unique Tracking Cloud™ Platform to offer companies digital solutions for logistics, manufacturing, warehousing, VMI, asset tracking, and maintenance & field services – with the shortest time-to-value in the market!

Lue lisää:

By continuing to use our website, you consent to our Privacy Policy

Accept Cookies