Uusi Whitepaper: "The Critical Role of Traceability Standards in Modern Supply Chains"

Teknologiastandardit teollisuuden tehostajana: Bluugo & GS1 kumppanuus

15/02/2024 by Bluugo

Hiljattain aloitettu yhteistyö Bluugon ja GS1:n välillä mahdollistaa entistä laajemman teknologiastandardien hyödyntämisen Tracking Cloud® -alustallamme. Laajasti käytössä olevien standardien, kuten EPCIS:n ja Digital Linkin avulla monien prosessien tehokkuus voidaan nostaa täysin uudelle tasolle varmistaen samalla alati kehittyvien säännösten ja lakien mukaisen liiketoiminnan.

Bluugon ja GS1:n yhteistyö mahdollistaa teknologiastandardien ennennäkemättömän tehokkaan hyödyntämisen

Bluugo ja GS1 ovat aloittaneet hiljattain virallisen yhteistyön. Uuden kumppanuuden myötä, Tracking Cloud® -alustamme tarjoaa jatkossa entistäkin laajemmat valmiudet hyödyntää laajalti vakiintuneita GS1-teknologiastandardeja, kuten Digital Link, EPCIS, ja niihin liittyviä työkaluja, kuten Synkka -tuotetietopalvelu.

Aihe ei varmasti ole entuudestaan tuttu kaikille – tässä siis lyhyt pohjustus. Pähkinänkuoressa, EPCIS antaa yrityksille mahdollisuuden saada reaaliaikaista näkyvyyttä toimitusketjuunsa ja seurata tuotteiden liikkeitä ja statuksia jokaisessa vaiheessa. Digital Link taas tarjoaa standardoidun tavan hyödyntää tuotetietoja ja varmistaa saumattoman pääsyn olennaiseen tietoon kaikille sidosryhmille, mukaan lukien kuluttajat ja toimittajat.

Mitä kaikki tämä tarkoittaa asiakkaillemme?

GS1-standardien mahdollistamien kyvykkyyksien avulla voimme nyt tarjota asiakkaillemme entistä paremmat lähtökohdat liiketoiminnan prosessien tehostamiseen ja auttaa navigoimaan alati kehittyvässä lakien, säädösten ja regulaatioiden verkostossa. Alla on listattuna keskeisiä hyötyjä.

1. Parantunut näkyvyys

EPCIS:n avulla yritykset saavat reaaliaikaista tietoa toimitusketjustaan, mikä helpottaa jäljitettävyystietojen saumatonta jakamista

2. Saumaton integraatio

Digital Link yhdistää fyysiset tuotteet ja digitaaliset tiedot mahdollistaen nopean pääsyn monipuolisiin tuotetietoihin kaikille sidosryhmille. Olipa kyseessä tuotteen aitouden tarkistaminen tai kestävyyden arviointi, kaikki sidosryhmät pääsevät käsiksi olennaisiin tuotetietoihin suoraan älypuhelimellaan, mikä lisää läpinäkyvyyttä ja luottamusta läpi koko arvoketjun.

3. Vakaat perustukset EU-säädösten mukaiseen liiketoimintaan

Nopeasti kehittyvällä lainsäädännöllä ja säädöksillä on kasvava rooli teollisuusyritysten liiketoiminnassa kaikkialla EU:ssa. GS1-standardien integrointi Tracking Cloud® -alustaamme antaa meille entistä laajemmat valmiudet auttaa yritystäsi sopeutumaan jatkuviin muutoksiin ja varmistaa, että pysyt aina ajan tasalla.

Jos haluat lisätietoja nopeasti kehittyvästä sääntely-ympäristöstä ja tähän liittyvistä aiheista (CSRD, eFTI, EU Battery Regulation, jne.), lataa ilmainen oppaamme: "Navigating the Growing Requirements in Traceability: the 6 Steps to Success".


4. Future-proofness eli tulevaisuudenkestävyys

Ottamalla käyttöön laajasti käytetyt ja standardien mukaiset GS1-ratkaisut, yritykset varmistavat, että heidän toimintansa pysyy mukautuvana ja skaalautuvana myös tulevaisuudessa. Tämä suojaa myös teknologista vanhenemista vastaan, estää ”Vendor Lock” -tilanteet ja vähentää tarvetta kalliille ja hitaalle yrityksen sisäisen kehitystyölle.

Esimerkki käyttötapauksesta – lisää läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta

EPCIS, Data Link ja muut GS1:n kehittämät standardit on suunniteltu optimoimaan ja yhtenäistämään tapoja, joilla teollisuusyritykset hallitsevat ja jakavat tuotetietoja. Yhtenäiset toimintatavat luovat perustukset tehokkaalle liiketoiminnalle ja takaavat luotettavuuden jokaisessa yksittäisessä transaktiossa. Näiden standardien sisällyttäminen Tracking Cloud® -alustaamme on siis enemmän kuin tekninen päivitys – se on strategisen tason parannus siihen, miten käsittelemme läpinäkyvyyttä ja toimitusketjun jäljitettävyyttä kokonaisuutena.

Tarkastellaan aihetta hieman konkreettisemmalla tasolla yhden mahdollisen esimerkkikäyttötapauksen kautta:

Esimerkkimme keskiössä toimii yritys, joka valmistaa komponentteja raskaan teollisuuden käyttöön. Sisällyttämällä jokaiseen valmistettuun komponenttiin GS1-standardi, kuten GTIN-tunnukset sisältävä 2D-viivakoodi, yritys mahdollistaa kaikkien komponenttien saumattoman tunnistamisen ja jäljitettävyyden koko arvoketjunsa läpi. Kaikki asiaankuuluvat tiedot ovat kaikkien sidosryhmien saatavilla aina kun niitä tarvitaan, mikä mahdollistaa mm. tarkan varastonhallinnan, nopean tilausten täyttämisen, tehokkaan viestinnän ja virtaviivaistetut jälkimarkkinointiprosessit.

TC GS1 value chain

Saavutettavuus, yksinkertaisuus ja kustannustehokkuus ovat GS1-standardien keskeisiä etuja. Käyttö ei vaadi monimutkaisia lisensointiprosesseja tai uusia teknologioita; alkuun pääsee luomalla GS1-yritystunnisteen kätevästi verkkokaupan kautta. Vaivattoman käyttöönoton jälkeen, GS1-standardit toimivat vahvana perustana alati kehittyvässä liiketoimintaympäristössä toimimiseen.

GS1-standardeja hyödyntämällä, esimerkkiyrityksemme vois siis parantaa tuotteidensa jäljitettävyyttä, päivittäisten prosessiensa tehokkuutta läpi arvoketjun ja varmistaa kilpailukykynsä alati kehittyvässä toimintaympäristössä.

Ratkaisujen tulee tuottaa arvoa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä

Me Bluugolla olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat luomaan arvoa sekä tänään että tulevaisuudessa. Nyt GS1-standardeilla rikastettu Tracking Cloud® -alustamme tarjoaa yrityksellesi tukevat perustukset kasvuun ja menestykseen varmistaen samalla kehittyvän lainsäädännön mukaisen toiminnan.

Mikäli pohdit, miten liiketoimintasi voisi hyötyä GS1-standardeista parhaalla mahdollisella tavalla, ota meihin yhteyttä niin etsitään yhdessä vastaus. Asiantuntijamme ovat valmiina tarjoamaan neuvoja yli 20 vuoden käytännön kokemuksella ja esittelemään juuri sinun yrityksesi tarpeita vastaavia ratkaisumalleja. Jätä yhteistietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.


Yritysprofiili: GS1

GS1 on puolueeton organisaatio, joka avointen standardiensa avulla auttaa asiakkaitaan toimitusketjun tehostamisessa ja hallinnassa. Maailmalaajuinen GS1-ekosysteemi kattaa yli 2 miljoonaa käyttäjäyritystä, 116 maata ja 10 miljardia päivittäistä tapahtumaa. Jäsenyritykset vaihtelevat kansainvälisistä markkinajohtajista pieniin paikallisiin yrityksiin. Lue lisää GS1:n verkkosivuilla.

Kirjoittaja

Bluugo

Your Partner in Digital Business

At Bluugo, we use our unique Tracking Cloud™ Platform to offer companies digital solutions for logistics, manufacturing, warehousing, VMI, asset tracking, and maintenance & field services – with the shortest time-to-value in the market!

Lue lisää:

By continuing to use our website, you consent to our Privacy Policy

Accept Cookies