Uusi Whitepaper: "Why The Upcoming Traceability Standards are a Game-Changer for Modern Supply Chains"

Bluugo ja Väylävirasto allekirjoittavat 1m€ sopimuksen varaosanhallintajärjestelmästä

14/05/2024 by Bluugo

Bluugo ja Väylävirasto ovat tehneet 5 vuoden sopimuksen varaosanhallintajärjestelmästä koko Suomen rataverkoston ohjaus- ja turvalaitteiden kunnossapitomateriaalin hallintaan ja logistiikkaan.

Väylävirasto valitsi Bluugon Tracking Cloudin Suomen rataverkoston liiketoimintakriittisen varaosanhallintajärjestelmän toteuttamiseen

Väylävirasto on hiljattain valinnut Bluugon Tracking Cloud® -alustan Suomen rataverkoston ohjaus- ja turvalaitteiden kunnossapitomateriaalin hallintaan tarkoitetun varaosanhallintajärjestelmän toteutukseen.

Tehty sopimus kattaa 5 vuoden jakson ja sen kokonaisarvo on noin miljoona euroa. Projekti käynnistyy välittömästi ja ratkaisun tullaan ottamaan tuotantokäyttöön loppukesästä 2024.

Lisää näkyvyyttä ja saumatonta sidosryhmäyhteistyötä

Toteutettavalla Tracking Cloud® -varaosahallintajärjestelmällä hallinnoidaan monitoimijaympäristössä Suomen rataverkoston ohjaus- ja turvalaitteiden (rautatieturvalaitteet) kunnossapitomateriaalin logistiikkaa, tuottaen selkeä kokonaiskuva prosessin joka vaiheesta.

Toinen keskeinen teema on taata eri sidos- ja käyttäjäryhmien saumaton yhteistyö jaetulla alustalla. Väyläviraston käyttäjien lisäksi järjestelmää tulevat käyttämään mm. rautatieturvalaitteiden kunnossapitourakoitsijat, laitetoimittajat, Väyläviraston rataisännöitsijät, sekä logistiikkayhtiöiden ja laitehuoltoyhtiöiden käyttäjät.

Satoja yksityiskohtaisia vaatimuksia ja salamannopea käyttöönotto – mahdollistajana Tracking Cloudin hyperadaptiivisuus

Kun otetaan huomioon toteutettavan järjestelmän liiketoimintakriittinen luonne ja vaativa monitoimijaympäristö, on selvää, että toteutuksen vaatimukset ovat hyvin tarkalla tasolla ja laatukriteerit korkealla. Kun tähän yhdistetään projektin erittäin tiukka aikataulu, suurin osa toimittajista voidaan rajata ulos heti kättelyssä – IT-alan perinteiset toimintatavat ja työkalut eivät yksinkertaisesti taivu asetettuihin vaatimuksiin.

Tracking Cloud® -alustan hyperadaptiivisuuden ansiosta, Bluugo pystyy täyttämään kaikki järjestelmää koskevat yksityiskohtaiset vaatimukset ilman ruohonjuuritason koodausta projektin tiukan aikataulun puitteissa. Asiakkaan näkökulmasta, tämä vastaa käytännössä täysin kustomoidun ratkaisun toimittamista valmisohjelmiston nopeudella ja helppoudella – ilman uuvuttavaa IT-projektia ja täysin ennustettavilla kokonaiskustannuksilla.

Tässä tapauksessa, syntyvät kustannussäästöt mitataan sadoissa tuhansissa – säästetystä ajasta puhumattakaan. Koko projekti tullaan toteuttamaan noin 10 viikossa.

Väylävirasto – Tie-, rata- ja meriliikenteen mahdollistaja

Väylävirasto on noin 490 hengen asiantuntijavirasto, joka keskittyy tie-, rata- ja meriliikenteen väyläverkon suunnitteluun, kehittämiseen ja kunnossapitoon sekä liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Lisäksi vastaamme liikenteenohjauksen ja talvimerenkulun järjestämisestä.

Väylävirasto huolehtii myös liikenteen palvelutasosta ja edistää näin yhteiskuntamme hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä. Väyläviraston tehtävänä on vastata liikkumisen muutoksen synnyttämiin asiakastarpeisiin tehokkaasti ja vastuullisesti sekä tuottaa yhteiskunnalle kasvun alustaa toimivan ja turvallisen infran muodossa. Sillä on myös tärkeä rooli infra-alan ja vastuullisen rakentamisen kehittämisessä.

Lue lisää Väyläviraston verkkosivuilla.

Kirjoittaja

Bluugo

Your Partner in Digital Business

At Bluugo, we use our unique Tracking Cloud™ Platform to offer companies digital solutions for logistics, manufacturing, warehousing, VMI, asset tracking, and maintenance & field services – with the shortest time-to-value in the market!

Lue lisää:

By continuing to use our website, you consent to our Privacy Policy

Accept Cookies