Uusi Whitepaper: "The Critical Role of Traceability Standards in Modern Supply Chains"

Avoimet Positiot

Me olemme Bluugo

20 ammattilaisesta koostuva tiimi. 30 vuoden ikähaitari, 4 edustettua kansallisuutta, monia erilaisia koulutustaustoja ja vuosikymmenten kokemus lukuisilta toimialoilta. Kaksi toimipistettä ja yksi yhteinen tavoite – tarjota yrityksille markkinoiden parhaimmat digitaaliset ratkaisut lyhyimmällä mahdollisella takasinmaksuajalla. Me olemme Bluugo.

Kasvusuunnitelmamme ovat varsin kunnianhimoiset ja tarvitsemme niiden toteuttamiseen lisää osaavia käsipareja. Etsimme jatkuvasti uusia kykyjä vahvistamaan kasvavaa tiimiämme!

Lue alta lisää kulttuuristamme sekä arvoistamme ja tsekkaa avoimet positiomme. Kuka tietää – ehkä juuri sinä olet tiimimme seuraava uusi jäsen?

team-bluugo
bluugo-growth-black-and-white

Kasvu
& Luovuus

Me Bluugolla haluamme tarjota jokaiselle työntekijällemme merkityksellisiä ja monipuolisia työtehtäviä, jotka haastavat heitä kehittymään entistäkin paremmiksi. Jokaisella tiimimme jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa oman roolinsa kehittymiseen ja ottaa lisää vastuuta taitojen ja osaamisen kasvaessa.

Arvostamme suuresti innovointia, luovuutta ja tuoreita ideoita. Dev Days -konseptimme antaa jokaiselle työntekijälle mahdollisuuden käyttää yhden työpäivän kuukaudessa vapaavalintaisiin kehityshankkeisiin. Onko sinulla kenties idea, joka tasapainottelee hulluuden ja nerouden rajamailla? Tulta päin!

Luottamus
& Avoimuus

Molemminpuolinen luottamus on yksi keskeisistä tukipilareistamme. Jokainen tiimimme jäsen on oman alansa ammattilainen ja tietää, miten työtehtävät hoituvat parhaiten – ilman, että joku vilkuilee olan yli tekemisiäsi.

Uskomme, että luottamus rakentuu sekä onnistumisen että epäonnistumisen hetkinä. Jos ja kun jotain menee pieleen, kannustamme ihmisiä kertomaan asiasta avoimesti ja keskittymään ratkaisun löytämiseen turhan murehtimisen sijaan. Rapatessa roiskuu ja niin kuuluukin.

bluugo-flexibility-black-and-white
bluugo-equality

Hierarkiaa?
Ei kiitos.

Bluugolla kaikki ovat tasa-arvoisia. Organisaatiorakenteemme on todella matala ja pyrimme aktiivisesti välttämään valtaetäisyyttä sekä turhaa hierarkiaa ja byrokratiaa. Jos sinulla on asiaa esimerkiksi toimitusjohtajalle, sen kun menet puhumaan – ovi on aina auki*.

Järjestämme säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia tiimipäiviä ja muita tapahtumia vaihtelevalla ohjelmalla. Ehkä tulemme näkemään sinut esimerkiksi perjantai-iltapäivän olutmaistelussa?

*TJ:n kommentti: istun avokonttorissa, joten ovea ei ole.

By continuing to use our website, you consent to our Privacy Policy

Accept Cookies