Mistä kaikki alkoi

Elettiin vuotta 2014. Business-maailma oli läpikäymässä digitalisaation aikaansaamaa suurta murrosta ja yhä useammat yritykset olivat halukkaita investoimaan uusiin ratkaisuihin ja innovaatioihin. Tulokset jäivät kuitenkin usein laihoiksi, riskit olivat korkeat ja budjetit sekä aikataulut paukkuivat.

Suurin yksittäinen syy lukuisiin epäonnistumisiin oli käytössä olevat, vääränlaiset työkalut. IT-alan suuret toimittajat rakensivat ratkaisuja perinteisten ERP-järjestelmien päälle, joita ei yksinkertaisesti oltu suunniteltu moderniin B2B-yhteistyöhön. Käyttäjäkokemukseen ei kiinnitetty tarpeeksi huomiota, tietoturvaan liittyi lukuisia ongelmia ja kankeat, lisenssipohjaiset hinnoittelumallit eivät soveltuneet uusien ratkaisujen ketterään pilotointiin. Uudet innovaatiot hautautuivat ruohonjuuritason tuotekehityksen ja raskaiden IT-projektien hallinnan alle.

Bluugon perustajat Rami, Jarkko ja Reko olivat tähän aikaan jo kokeneita IT-alan konkareita. Liiketoiminnan digitalisaation liittyvät kasvukivut oli noteerattu jo aikaisessa vaiheessa ja yleinen konsensus oli, että ratkaisujen totuttamiseen on oltava parempia keinoja ja työkaluja. Tahtotilana oli perustaa täysin uusi yritys, jossa asioita tehtäisiin ketterästi oikeanlaisilla työkaluilla ja liiketoiminnan tarpeet etusijalle asettaen. Bluugo perustettiin ja tarinamme oli alkanut.

bluugo-timeline-2.0-FIN
tracking_cloud_mobile

Ideasta
omaksi tuotteeksi

Bluugon missiona oli alusta asti tehdä asioita eri tavalla kuin alan muun toimijat. Tähän tarvittiin myös erilaiset työkalut, jotka vastaisivat liiketoiminnan digitalisaation keskeisimpiin haasteisiin nopeasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Varsin nopeasti selvisi, että tällaisia työkaluja ei yksinkertaisesti ollut olemassa – ne piti kehittää itse.

Tuloksena syntyi Tracking Cloud™ – käänteentekevä digitaalinen alustamme, joka yhdistää uusimmat teknologiat, käyttövalmiit ohjelmistoratkaisut ja vahvan business-osaamisen yhdeksi kokonaisvaltaiseksi palvelupaketiksi. Tracking Cloud™ tarjoaa yrityksille mahdollisuuden implementoida uusia digitaalisia ratkaisuja nopealla aikataululla ja lyhyellä takaisinmaksuajalla – ilman ruohonjuuritason tuotekehitystä, massiivisia budjetteja tai kuukausien pituisia IT-projekteja.

Ensimmäinen Tracking Cloud™ -ratkaisu otettiin käyttöön vuoden 2015 keväällä. Tämän jälkeen Bluugolla on ollut ainoastaan yksi suunta – ylöspäin.

7 vuotta
kannattavaa kasvua

Asiat ovat muuttuneet paljon vuodesta 2014, jolloin perustajamme istuivat selät vastakkain 12 neliömetrin toimistokopissa kehittämässä ensimmäistä Tracking Cloud™ tuoteversiota. Kuluneen 7 vuoden aikana olemme kasvaneet nollasta kansainväliseksi miljoonaluokan yritykseksi.

Marraskuussa 2018, kehittämämme koneoppimisratkaisu palkittiin kansainvälisellä innovaatiopalkinnolla yli 100 kilpailijan joukosta Pride of Ground Handling -tapahtumassa. Vuotta myöhemmin, syksyllä 2019, Bluugo valittiin mukaan Business Finlandin Nuoret Innovatiiviset Yritykset rahoitusohjelmaan, joka tukee lupaavia, nopeaan kansainväliseen skaalautumiseen tähtääviä suomalaisia yrityksiä. Aiempia ohjelmaan valittuja yrityksiä ovat mm. Supercell, Framery ja iLOQ.

Ratkaisujamme käytetään nykyään ympäri maailmaa ja asiakkaisiimme lukeutuu monia alojensa suurimpia pörssiyhtiöitä. Tiimimme kasvaa jatkuvalla tahdilla ja tänä vuonna olemme ensimmäistä kertaa palkanneet myös puhtaasti ulkomailla toimivia myyntiedustajia tukemaan kansainvälistä kasvua avainmarkkina-alueillamme.

Emme malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan – olemme vasta pääsemässä vauhtiin!

facts-and-figures-1.2.

"Maailma on täynnä ohjelmistotaloja – mikä tekee Bluugosta erilaisen?"

By continuing to use our website, you consent to our Privacy Policy

Accept Cookies